Encosta do Guadiana

Encosta do Guadiana

Encosta do Guadiana

Encosta do Guadiana is een wijnstreek gelegen in het zuidoosten van Portugal, in de regio Alentejo. Het staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, met name rode wijnen gemaakt van de druivenrassen Aragonez en Trincadeira.

Encosta do Guadiana is een relatief nieuwe wijnregio, officieel erkend in 2003. Het beslaat een gebied van ongeveer 3.500 hectare en omvat ongeveer 20 wijnmakerijen. De regio heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters, wat ideaal is voor de druiventeelt.

De bodem van de regio bestaat voornamelijk uit leisteen en graniet, die zorgen voor een uitstekende afwatering en helpen bij het reguleren van de watervoorziening van de wijnstokken. De wijngaarden zijn aangeplant op glooiende hellingen, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie en blootstelling aan de zon voor de druiven.

Encosta do Guadiana produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. De rode wijnen zijn bijzonder opmerkelijk en staan bekend om hun diepe, complexe smaken en aroma's van donker fruit, kruiden en aardse ondertonen. De witte wijnen worden meestal gemaakt van de druivensoorten Antão Vaz en Arinto en staan bekend om hun knapperige, verfrissende smaken.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst