Heinrich

Heinrich

Weingut Gernot Heinrich

Weingut Heinrich is een wijnmakerij in familiebezit in Gols, Burgenland, Oostenrijk. Het werd in 1990 opgericht door Gernot Heinrich en zijn vrouw Heike, die de familieboerderij ombouwden tot een wijngaard. Het wijnhuis staat bekend om zijn biologische en biodynamische landbouwpraktijken en de productie van rode wijnen, met een bijzondere focus op Blaufränkisch.

Weingut Heinrich bezit wijngaarden op verschillende locaties, waaronder de beroemde regio Leithaberg, die bekend staat om zijn mineraalrijke bodems en uniek microklimaat. De wijnmakerij produceert een scala aan rode wijnen, waaronder Blaufränkisch, Zweigelt en St. Laurent, evenals een kleine hoeveelheid witte wijnen.

De benadering van het wijnmaken door de wijnmakerij is gebaseerd op minimale tussenkomst, waardoor de druiven hun unieke karakter en terroir tot uitdrukking kunnen brengen. Ze gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie en vermijden het gebruik van additieven en overmatige houtrijping. Het resultaat is een reeks elegante en complexe wijnen die het beste van het terroir van Burgenland laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst