Côtes du Rhône

Côtes du Rhône

Côtes du Rhône

Côtes du Rhône is een beroemde wijnappellatie in Frankrijk, gelegen in de regio Rhône-vallei. Deze appellatie omvat een breed scala aan wijnen, zowel rood, wit als rosé, en staat bekend om zijn diversiteit en kwaliteit. De regio strekt zich uit langs de oevers van de rivier de Rhône en omvat zowel noordelijke als zuidelijke delen.

Geografie:

  • Noordelijk deel: Hier vind je voornamelijk rode wijnen, waarvan de Syrah-druif de dominante variëteit is. De regio is bekend om zijn steile hellingen en unieke terroirs. Beroemde appellaties in het noorden zijn onder andere Côte-Rôtie, Hermitage en Cornas.
  • Zuidelijk deel: Dit gebied produceert zowel rood, wit als rosé. Grenache is hier vaak de belangrijkste rode druif, en er worden ook mengsels van verschillende druivensoorten gebruikt. Belangrijke appellaties in het zuiden zijn Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras.

Klimaat en Bodem:

  • Het klimaat varieert van mediterraan in het zuiden tot continentaal in het noorden.
  • De diversiteit in bodemtypes draagt bij aan de complexiteit van de wijnen. Kiezel, leisteen, kalksteen en klei zijn enkele van de voorkomende bodemkenmerken.

Côtes du Rhône is over het algemeen een regionale classificatie, maar binnen de regio zijn er ook meer specifieke appellaties met striktere regels en kwaliteitseisen.

Côtes du Rhône-wijnen zijn wereldwijd populair vanwege hun consistentie, diversiteit en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn geschikt voor verschillende smaakvoorkeuren en gelegenheden.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst