Larue

Larue

Domaine Larue

Domaine Larue is een wijnhuis in de Bourgogne in Frankrijk. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1946 in handen is van de familie Larue. Het wijnhuis is gevestigd in het dorp Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin, in de Côte de Beaune.

De wijngaarden liggen aan de goede kant van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt.

De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, terroir gerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. H

et wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig  bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst