Borgogno

Borgogno

Borgogno

Borgogno is een Italiaanse wijnmakerij gelegen in het hart van de wijnstreek Barolo in Piemonte, Noordwest-Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1761 en heeft een lange geschiedenis in het produceren van traditionele Barolo-wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. De wijnmakerij bezit wijngaarden in enkele van de meest prestigieuze Barolo-crus, waaronder Cannubi, Liste, Fossati en San Pietro.

Borgogno produceert een scala aan wijnen, waaronder Barolo, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo en een witte wijn gemaakt van de Nascetta-druivensoort. Het vlaggenschip van het wijnhuis is de Barolo Riserva, die alleen in uitzonderlijke jaargangen wordt geproduceerd en minimaal tien jaar rijpt voordat hij wordt vrijgegeven.

De wijnbereidingsfilosofie bij Borgogno is gericht op traditionele wijnbereidingstechnieken die de puurheid van het fruit en het terroir benadrukken. De wijnen worden gefermenteerd met inheemse gisten en gedurende langere tijd gerijpt in grote eikenhouten vaten. Het wijnhuis beoefent ook biologische en duurzame wijnbouw in hun wijngaarden.

Borgogno wordt algemeen beschouwd als een van de topproducenten van traditionele Barolo-wijnen en hun wijnen zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst