Sylvain Loichet

Sylvain Loichet

Domaine Sylvain Loichet

Domaine Sylvain Loichet is een wijndomein gelegen in het dorp Chorey-les-Beaune in de Bourgondische wijnstreek van Frankrijk. Het domein werd in 2005 opgericht door Sylvain Loichet en zijn vrouw Nathalie, die enkele wijngaarden erfden van haar familie. Tegenwoordig beslaat het landgoed een totale oppervlakte van 11 hectare, inclusief wijngaarden in Chorey-les-Beaune, Savigny-lès-Beaune, Beaune en Pommard.

Sylvain Loichet werkt volgens de principes van de biodynamische landbouw en gebruikt natuurlijke methoden om zijn wijngaarden te cultiveren en druiven van hoge kwaliteit te produceren. De wijnen worden op traditionele wijze gemaakt, met de nadruk op het uitdrukken van de unieke kenmerken van elk terroir. Het landgoed produceert een scala aan rode en witte wijnen, waaronder Bourgogne Blanc, Chorey-les-Beaune Blanc, Savigny-lès-Beaune Blanc, Beaune Blanc, Pommard Rouge en verschillende Premier Cru-wijnen.

De wijnen van Domaine Sylvain Loichet staan bekend om hun puurheid en finesse, waarbij de nadruk eerder ligt op elegantie en balans dan op kracht. De blanken zijn fris en mineraalgedreven, met tonen van citrus en witte bloemen, terwijl de rode wijnen aromatisch en complex zijn, met smaken van rood fruit, kruiden en aarde. De wijnen worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, wat subtiele complexiteit en structuur toevoegt zonder het fruit te overweldigen. Over het algemeen is Domaine Sylvain Loichet een producent van uitzonderlijke Bourgondische wijnen die het terroir en de expertise van de wijnmaker laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst