De la Croix Senaillet

De la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet

Domaine de la Croix Senaillet is een wijnmakerij in familiebezit in het dorp Davayé in de wijnstreek Mâcon in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed is opgericht in 1928 en wordt nu gerund door de derde generatie van de familie.

Het wijnhuis heeft ongeveer 25 hectare (62 acres) wijngaarden, voornamelijk beplant met Chardonnay-druiven. De wijngaarden bevinden zich in verschillende appellaties, waaronder Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Villages. De wijnmakerij past duurzame landbouwmethoden toe, waaronder het gebruik van bodembedekkers, minimaal gebruik van pesticiden en handmatig oogsten.

De wijnbereiding op Domaine de la Croix Senaillet is gebaseerd op traditionele technieken, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van elk van zijn wijngaarden. De druiven worden zorgvuldig gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst, en het sap wordt vervolgens gefermenteerd in eikenhouten vaten, waar het malolactische gisting en rijping ondergaat. De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van nieuwe en gebruikte vaten om de gewenste balans tussen eiken smaak en fruitexpressie in de afgewerkte wijnen te bereiken.

De wijnen van Domaine de la Croix Senaillet staan bekend om hun elegantie, mineraliteit en balans, waarbij de nadruk ligt op het uitdrukken van het unieke karakter van elke vintage en wijngaard. De wijnen van de wijnmakerij zijn erkend met talloze onderscheidingen en hoge beoordelingen van wijncritici en publicaties over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst