Bolla

Bolla

Cantina Bolla

Cantina Bolla is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, in het hart van het Valpolicella-gebied. Het wijnhuis werd opgericht in 1883 en heeft een lange geschiedenis in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit, met name Amarone- en Valpolicella-wijnen.

Cantina Bolla heeft 85 hectare wijngaarden, gelegen in de beste gebieden van de regio Valpolicella, waaronder de heuvels van Negrar, Marano en Fumane. De wijnmakerij gebruikt traditionele methoden om hun wijnen te produceren, waaronder de Appassimento-techniek, waarbij de druiven enkele maanden worden gedroogd voordat ze worden geperst. Dit proces concentreert de smaken en aroma's in de druiven, wat resulteert in rijke, complexe wijnen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Valpolicella, Ripasso, Amarone en Recioto. Hun Amarone della Valpolicella Classico is bijzonder opmerkelijk, omdat het is gemaakt met een mix van Corvina-, Rondinella- en Molinara-druiven die vier maanden worden gedroogd voordat ze worden geperst. De resulterende wijn is vol, rijk en complex, met tonen van donker fruit, kruiden en chocolade.

Cantina Bolla zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van het waterverbruik in de wijngaarden.

Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst