Riesling Trocken

Riesling Trocken

Riesling Trocken

Trocken Riesling is een droge witte wijn gemaakt van de Riesling druivensoort. "Trocken" betekent "droog" in het Duits, en deze term wordt gebruikt om aan te geven dat de wijn weinig tot geen restsuiker bevat en daardoor een droge smaak heeft.

Trocken Riesling wijnen hebben over het algemeen een hoge zuurgraad en kenmerkende aroma's van bloemen, citrusvruchten en mineralen, zoals andere Riesling wijnen. Het verschil zit hem in de afwezigheid van zoetheid, waardoor deze wijnen een scherpere smaak hebben en een lichtere body dan halfdroge of zoete Riesling wijnen.

Trocken Riesling wijnen worden vaak geassocieerd met Duitsland, waar deze stijl van Riesling populair is. Ze worden ook geproduceerd in andere wijngebieden over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Oostenrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Trocken Riesling wijnen zijn veelzijdig en passen goed bij een breed scala aan gerechten, waaronder visgerechten, salades, gevogelte en Aziatische gerechten. Hun hoge zuurgraad zorgt ervoor dat ze goed passen bij vettere gerechten en kan helpen om de smaken in balans te brengen.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 45

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 45

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst