Château Favray

Château Favray

Château Favray

Château Favray is een wijnmakerij in het hart van de appellatie Pouilly-Fumé in de Loire-vallei, Frankrijk. De wijnmakerij is vernoemd naar de familie Favray, die het pand in de 17e eeuw bezat. Tegenwoordig wordt het gerund door de familie Saget, die al sinds 1790 wijnen produceert in de Loire-vallei.

Château Favray bezit ruim 18 hectare wijngaarden, die zijn aangeplant met de Sauvignon Blanc druivensoort. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen op het zuiden met uitzicht op de rivier de Loire, wat zorgt voor een uniek microklimaat voor de wijnstokken. De bodem bestaat uit een mengsel van klei en kalksteen, wat de wijnen hun mineraliteit en complexiteit geeft.

De wijnbereiding op Château Favray is traditioneel en de druiven worden met de hand geoogst. De wijnen worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en enkele maanden op de droesem gerijpt om diepte en complexiteit toe te voegen. Château Favray produceert een reeks Pouilly-Fumé-wijnen, waaronder een klassieke cuvée, een wijn uit één wijngaard genaamd "Les Deux Cailloux" en een wijn in beperkte oplage genaamd "Le Grand Rochoy". De wijnen staan bekend om hun heldere zuurgraad, intense fruitsmaken en minerale complexiteit.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst