AC Bergerac

AC Bergerac

Bergerac

Appellation Contrôlée (AC) Bergerac-wijn is een classificatie van wijn die wordt geproduceerd in de regio Bergerac in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

Bergerac-wijnen worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot voor rode wijnen, en Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle voor witte wijnen. De druiven die in Bergerac-wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de regio, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Bergerac-wijnen zijn qua stijl vergelijkbaar met Bordeaux-wijnen, aangezien de regio net ten oosten van Bordeaux ligt. De wijnen zijn typisch full-bodied met rijke, complexe smaken en een stevige tanninestructuur. De rode wijnen vertonen aroma's van donker fruit zoals zwarte bessen, bramen en zwarte kersen, terwijl de witte wijnen worden gekenmerkt door heldere citrustonen en een frisse zuurgraad.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst