Daniel Chotard

Daniel Chotard

Domaine Daniel Chotard

Domaine Daniel Chotard is een familiebedrijf in het hart van de wijnstreek Sancerre in de Loire-vallei in Frankrijk. Het landgoed staat bekend om zijn uitzonderlijke Sauvignon Blanc-wijnen, die zijn gemaakt met de nadruk op zuiverheid en terroirexpressie.

De wijngaarden van Domaine Daniel Chotard beslaan 25 hectare land, waarvan het grootste deel is aangeplant met Sauvignon Blanc en de rest met Pinot Noir. De wijnstokken worden verbouwd met behulp van duurzame landbouwpraktijken en de druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt bij het maken van wijn.

De wijnbereidingsstijl bij Domaine Daniel Chotard is non-interventionistisch, met de nadruk op het voor zichzelf laten spreken van de druiven en het terroir. De wijnen worden gefermenteerd met alleen inheemse gisten en gerijpt in roestvrijstalen tanks om hun frisse, levendige karakter te behouden.

De Sancerre-wijnen geproduceerd door Domaine Daniel Chotard staan bekend om hun mineraliteit, zuiverheid en expressie van het unieke terroir van de regio. Ze worden algemeen beschouwd als enkele van de beste voorbeelden van Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst