Volpi

Volpi

Cantini Volpi

Cantini Volpi is gestart in 1914 in Tortona Abruzzo Italië. Overgrootmoeder Cristina koopt, samen met haar twee zonen Secondo (18 jaar) en Giovanni (14 jaar), “Il Cappel Verde”, een oude taverne van Tortona. Ze gaan wijn per glas te verkopen. In 1920 kochten ze een andere taverne. Nu beginnen ze wijn te ruilen in Milaan en Genua.

Het begin van het Volpi

In 1935 beginnen ze met het bottelen van wijn. In 1948 wordt een kelder in het centrum gebouwd. In 1957 wordt een 2e kelder gebouwd in Viguzzolo. In 1962 start de bouw van de wijnmakerij van Tortona. In 1974 start van de productie van mousserende Cortese door middel van de ervaring van oenoloog Giuliano Noe. In 1979 zijn ze pioniers in het gebruik van barriques. In 1999 neemt Carlo Volpi het bedrijf over. En begint met biologische wijnen. 2003 was de aankoop van boerderij “La Zerba” in Volpedo. Gevolgd in 2005 met de aanplant van de Timorasso wijngaard in La Zerba.

Befaamd wijnhuis

Cantine Volpi is een gerenommeerd wijnhuis uit Piemonte. Met wijnen uit heel Italië en, heel bijzonder, een zeer betaalbare reeks biologische wijnen. Hier werkt karakter mee want het zijn wijnen die zich onderscheiden en het unieke karakter van streek en druif goed weergeven. De wijnen van Cantina Volpi komen uit Veneto, Piemonte, Marche, Abruzzen en Sicilië.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst