Volpi

Volpi

Cantini Volpi

Cantini Volpi is een wijnmakerij in de regio Piemonte in Italië, in de provincie Alessandria. Het wijnhuis produceert al wijnen sinds de 19e eeuw en wordt momenteel gerund door de vierde generatie van de familie Volpi.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Barbera, Dolcetto, Moscato en Gavi, met behulp van zowel traditionele als moderne wijnbereidingstechnieken. De focus ligt op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van Cantini Volpi bevinden zich in de heuvels rond de stad Tortona, waar de bodem rijk is aan kalksteen en klei, waardoor een uitstekende afwatering wordt geboden en de wijnstokken druiven van uitzonderlijke kwaliteit kunnen produceren. De wijnmakerij beoefent duurzame landbouw en gebruikt natuurlijke methoden om ongedierte te bestrijden en de gezondheid van de bodem te behouden.

Een van de meest populaire wijnen van het wijnhuis is de Gavi di Gavi, gemaakt van 100% Cortese-druiven geteeld in het hart van de Gavi DOCG. Deze wijn is licht strogeel van kleur en heeft een delicaat aroma van witte bloemen en citrusvruchten. In de mond is het knapperig en verfrissend, met een lange, zuivere afdronk.

Een andere opmerkelijke wijn van Cantini Volpi is de Barbera d'Asti Superiore DOCG, gemaakt van 100% Barbera-druiven geteeld in de heuvels rond het stadje Nizza Monferrato. Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft een complex aroma van rode bessen, kruiden en vanille. In de mond is hij vol en fluwelig, met een lange, gladde afdronk.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst