Pinoso

Pinoso

Bodegas Pinoso

Bodegas Pinoso is een coöperatieve wijnmakerij in de stad Pinoso in de Spaanse provincie Alicante. De wijnmakerij werd opgericht in 1932 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest gerespecteerde wijnmakerijen in de regio, die een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit produceert.

Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan duurzame en biologische wijnbereidingspraktijken. Al hun wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en ze gebruiken alleen natuurlijke meststoffen en behandelingen om de gezondheid van hun wijnstokken te behouden. Ze passen ook een verscheidenheid aan technieken voor waterbesparing toe, waaronder druppelirrigatie en regenwateropvang.

Bodegas Pinoso produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Lavia, die is gemaakt van 100% Monastrell-druiven. Deze wijn rijpt 14 maanden in Franse eikenhouten vaten en staat bekend om zijn intense aroma's van zwart fruit, kruiden en eikenhout, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast de Lavia produceert Bodegas Pinoso een verscheidenheid aan andere wijnen, waaronder witte en roséwijnen, evenals andere rode wijnen gemaakt van een mix van druivensoorten. Ze produceren ook een scala aan biologische olijfolie en andere gastronomische producten.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst