Californische wijnen

Californische wijnen

Californische wijnen

In 1952 werden de eerste Amerikaanse wijnen geproduceerd en deze wijnen zijn waarschijnlijk door immigranten geproduceerd. De vele Europeanen die zich in de 16e en 17e eeuw overal vestigden, plantten in vrijwel alle staten wijnstokken aan. Hier werden zij in de 19e eeuw geconfronteerd met de grootste vijand van de Europese wijnstokken: Phylloxera. Geen wijnstok bleef onberoerd en ruim twintig jaar later werd pas een oplossing gevonden. Amerikaanse wijnstokken bleken resistent tegen de druifluis en overal begonnen wijnboeren met het enten van hun Europese druivenrassen op Amerikaanse wortelstokken.

De drooglegging, de crisis van de jaren ’30 en de Wereldoorlogen zorgden er uiteindelijk voor dat er maar een handjevol wijnboeren overbleef in Amerika. Vandaag de dag komt ruim 90% van de totale wijnproductie uit Californië. Dit gebied heeft een ideaal klimaat aan de kust en geniet van veel zon. Het groeiseizoen is lang, waardoor de druiven langzaam rijpen en een fruitige smaak ontwikkelen. Zo’n 60% is beplant met blauwe druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Zinfandel. 40% met witte druiven als Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Chardonnay is het meest aangeplant en veel Californische Chardonnay’s zijn houtgerijpt. Ze hebben kenmerkende rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik met boterige, eikenhouten tonen.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Californische wijnen, zoals onder meer wijnen van Beringer, Bernardus, Cambria Estate, Dominus Estate, Freemark Abbey Wines, Frei Brothers, Hirsch Vineyards, J Vineyards, Kendall Jackson en Jackson Family, La Crema Wines, Louis M. Martini, Marimar Estate, Murphy Goode Wines, Napa Cellars, Nielson Wines, Rutherford Wine Company, Orin Swift Cellars, Schug Winery, Quady Winery Elysium, Talbott Vineyards, Ulysses Vineyard en Vérité Wines.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 72

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 72

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst