Californische wijnen

Californische wijnen

Californische wijnen

Californië is een van de meest bekende wijnproducerende regio's ter wereld en produceert een grote verscheidenheid aan druivensoorten en wijnstijlen. De staat staat bekend om zijn warme, zonnige klimaat, dat ideaal is voor de druiventeelt, maar ook om zijn diverse bodemsoorten en terroirs.

Enkele van de meest populaire druivensoorten die worden gebruikt bij de Californische wijnproductie zijn Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Chardonnay, Zinfandel en Sauvignon Blanc. Californische Cabernet Sauvignon wordt vaak omschreven als vol en rijk, met tonen van zwarte bessen, bramen en vanille. Pinot Noir is een andere populaire druivensoort in Californië en staat bekend om zijn lichte tot medium body en heldere fruitsmaken. Chardonnay is de meest aangeplante witte druif in Californië en kan variëren van knapperig en verfrissend tot rijk en boterachtig.

Californië produceert een breed scala aan wijnstijlen, van volle, tanninerijke rode wijnen tot lichte en fruitige witte wijnen. De staat staat ook bekend om zijn mousserende wijnen, vooral die gemaakt volgens de traditionele methode.

Enkele van de beroemdste wijnregio's in Californië zijn de Napa Valley, Sonoma County en de Central Coast.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 32

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 32

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst