Coteaux du Layon

Coteaux du Layon

Coteaux du Layon

Coteaux du Layon is een wijnappellatie gelegen in de regio Pays de la Loire, in het departement Maine-et-Loire, Frankrijk. Het staat bekend om de productie van zoete witte wijnen, met name de edelzoete wijnen, die worden gemaakt van de Chenin Blanc-druif. De wijngaarden van Coteaux du Layon liggen op de heuvels langs de rivier de Layon.

De meest geprezen wijnen van Coteaux du Layon zijn de edelzoete wijnen, waarbij de druiven aangetast worden door de nobele rotting, ook bekend als botrytis. Deze schimmel zorgt voor indroging van de druiven, wat resulteert in geconcentreerde en zoete wijnen. De wijnen hebben vaak complexe smaken van honing, gedroogd fruit, abrikozen en citrus, gepaard met frisse zuren.

Coteaux du Layon is vooral bekend om zijn dessertwijnen en wordt beschouwd als een van de beste producenten van edelzoete wijnen in de Loire-vallei. De appellatie heeft verschillende classificaties, waaronder Coteaux du Layon AOC en Coteaux du Layon Premier Cru Chaume AOC.

Deze zoete wijnen zijn geliefd als aperitief of als begeleiding bij desserts en kazen. Coteaux du Layon illustreert de kunst van het werken met de natuurlijke omstandigheden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren met een uniek karakter.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst