Negro Angelo e Figli

Negro Angelo e Figli

Angelo Negro

Negro Angelo e Figli is een familiebedrijf in de regio Piemonte in Italië, in het hart van het Barolo-productiegebied. Het wijnhuis, opgericht in 1670, heeft een lange geschiedenis in het produceren van hoogwaardige Barolo-wijnen die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

De wijngaarden van de wijnmakerij beslaan ongeveer 62 hectare, waaronder enkele van de meest prestigieuze wijngaarden in de Barolo-zone, zoals de Cascina Francia en de Vigna del Lepre wijngaarden. De wijngaarden worden op duurzame en biologische wijze bewerkt en de druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Negro Angelo e Figli produceert een scala aan wijnen, waaronder Barolo, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Langhe Nebbiolo en Roero Arneis. Hun Barolo-wijnen staan vooral bekend om hun elegantie, balans en complexiteit, en rijpen minstens drie jaar in grote eikenhouten vaten voordat ze worden gebotteld.

De wijnmakerij wordt momenteel gerund door de vijfde generatie wijnmaker Giovanni Negro, die de traditie van de familie voortzet om terroir-gedreven wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Naast hun traditionele wijnbereidingsmethoden, gebruikt het wijnhuis ook moderne technieken en apparatuur om consistentie en kwaliteit in hun wijnen te garanderen.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst