Cellers Scala Dei

Cellers Scala Dei

Cellers Scala Dei

Cellers Scala Dei is een wijnmakerij in de regio Priorat in Catalonië, Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis werd opgericht in 1973 en ontleent zijn naam aan het nabijgelegen kartuizerklooster van Scala Dei, dat dateert uit de 12e eeuw.

Het wijnhuis bezit meer dan 20 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Garnacha, Carignan, Cabernet Sauvignon en Syrah. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400-700 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan leisteen en andere mineralen.

Cellers Scala Dei produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Scala Dei Prior.Deze wijn is gemaakt van een blend van Garnacha, Carignan en Cabernet Sauvignon druiven en wordt 12-16 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn complexe aroma's van rood fruit, kruiden en mineralen, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Prior-wijn produceert Cellers Scala Dei ook een reeks andere wijnen, waaronder de Scala Dei Garnatxa, een rode wijn gemaakt van Garnacha-druiven, en de Scala Dei Masdeu, een witte wijn gemaakt van Garnacha Blanca-druiven. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en worden gedurende verschillende tijdsperioden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst