Bertani

Bertani

Cantine Bertani

Cantine Bertani is een historische Italiaanse wijnmakerij in de regio Veneto, in de regio Valpolicella Classico. Het wijnhuis werd opgericht in 1857 en produceert sindsdien wijnen van hoge kwaliteit met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken in combinatie met moderne technologie.

Cantine Bertani staat bekend om zijn Amarone della Valpolicella, een rijke en volle rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven, een techniek die bekend staat als appassimento. De wijnmakerij produceert ook Valpolicella Classico, Ripasso della Valpolicella, Soave en andere variëteiten zoals Pinot Grigio en Merlot.

De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich in de heuvels rond Verona, met in totaal 200 hectare wijnstokken verspreid over de regio's Valpolicella en Soave Classico. De bodem bestaat uit vulkanische en alluviale bodems, met ideale microklimaten voor het verbouwen van druiven.

Cantine Bertani is toegewijd aan duurzame wijnbereidingspraktijken, zoals het beperken van het gebruik van chemische behandelingen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het verminderen van het waterverbruik. Het wijnhuis is ook betrokken bij lokale gemeenschapsinitiatieven, zoals het behoud van de historische Villa Mosconi Bertani, een belangrijk herkenningspunt van de regio Valpolicella.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst