Vacqueyras

Vacqueyras

Vacqueyras

Vacqueyras is een gerespecteerde wijnappellatie in de zuidelijke Rhône-vallei van Frankrijk, bekend om zijn uitstekende rode wijnen. Gelegen aan de voet van de Dentelles de Montmirail, profiteert deze regio van een gunstig mediterraan klimaat en diverse bodemsoorten, waaronder kalksteen, klei en kiezels. De rode wijnen van Vacqueyras, voornamelijk samengesteld uit Grenache, Syrah en Mourvèdre, staan bekend om hun diepe kleur, complexe aroma's en krachtige smaken.

Vacqueyras-wijnen worden vaak gekenmerkt door rijp rood fruit, zoals kersen en bramen, gecombineerd met kruidige tonen en aardse nuances. De tannines zijn stevig, waardoor de wijnen een solide structuur en potentieel voor veroudering hebben. Deze wijnen zijn vaak evenwichtig en elegant, wat hen tot een gewaardeerde keuze maakt onder liefhebbers van Rhône-wijnen.

Als een van de Cru des Côtes du Rhône, een classificatie die duidt op wijnen van hoge kwaliteit binnen de Rhône-regio, heeft Vacqueyras zijn positie gevestigd als een betrouwbare bron van karaktervolle en expressieve rode wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst