Crozes-Hermitage

Crozes-Hermitage

Crozes-Hermitage

Crozes-Hermitage is een prominente wijnappellatie gelegen in de noordelijke Rhône-vallei van Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn rode wijnen, voornamelijk gemaakt van de Syrah-druif, en biedt een boeiende expressie van het terroir en het vakmanschap van de wijnmakers. De wijngaarden in Crozes-Hermitage bevinden zich op diverse bodems, variërend van kiezels tot klei en kalksteen, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen.

De rode wijnen van Crozes-Hermitage worden gekenmerkt door hun levendige donkerrode kleur en tonen van zwart fruit, zoals bramen en zwarte bessen, gecombineerd met kruidige accenten en subtiele florale aroma's. Deze wijnen vertonen vaak een goede balans tussen fruitige expressie en aardse tonen, met soepele tannines die bijdragen aan de toegankelijkheid in hun jeugd.

Als een uitgestrekte appellatie met verschillende microklimaten, kunnen de wijnen van Crozes-Hermitage enige variabiliteit vertonen, maar ze delen over het algemeen een kenmerkende Noordelijke Rhône-stijl. Crozes-Hermitage is een gewaardeerde keuze voor liefhebbers van Syrah, die op zoek zijn naar kwaliteitswijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding binnen deze gerenommeerde wijnregio.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst