Sloveense wijnen

Sloveense wijnen

Sloveense wijnen

Slovenië is een klein land in Midden-Europa dat bekend staat om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit met een uitgesproken karakter. Het land heeft drie belangrijke wijnregio's - Primorska, Posavje en Podravje - elk met zijn eigen unieke klimaat, bodem en druivensoorten. Hier zijn enkele beschrijvingen van Sloveense wijnen:

Rebula: Rebula is een witte druivensoort die voornamelijk in de regio Primorska wordt verbouwd. Deze wijnen staan bekend om hun rijke smaken van abrikoos, perzik en honing, evenals hun minerale tonen en verfrissende zuren.

Teran: Teran is een rode druivensoort die wordt verbouwd in de regio Primorska. Deze wijnen staan bekend om hun heldere zuurgraad, complexe smaken van rood fruit en kruiden, en stevige tannines.

Cvicek: Cvicek is een unieke wijnstijl die wordt geproduceerd in de regio Posavje. Het is een blend van rode en witte druivensoorten en staat bekend om zijn lichte, verfrissende karakter en laag alcoholgehalte.

Furmint: Furmint is een witte druivensoort die wordt verbouwd in de regio Podravje. Deze wijnen staan bekend om hun heldere zuurgraad, aroma's van groene appel en peer en hints van mineraliteit.

Over het algemeen bieden Sloveense wijnen een uniek en uitgesproken karakter, met de nadruk op inheemse druivensoorten en traditionele wijnbereidingstechnieken.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst