d'Ardhuy

d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een gerenommeerd wijnhuis in de Bourgogne, gevestigd op de grens tussen de Côte de Beaune en de Côte de Nuits. Sinds 1947 is het familiebedrijf in handen van de familie d'Ardhuy, met als drijfveer een passie voor het terroir en de productie van wijnen van de hoogste kwaliteit.

Het domein bezit wijngaarden in diverse prestigieuze appellaties, waaronder Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée en Nuits-Saint-Georges. De wijngaarden profiteren van een uniek terroir met kalkrijke bodems die de druiven voorzien van essentiële mineralen, wat resulteert in wijnen met finesse en elegantie.

Domaine d'Ardhuy is gespecialiseerd in zowel witte als rode wijnen, gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven. De witte wijnen staan bekend om hun minerale fraîcheur, terwijl de rode wijnen kracht en finesse combineren met een fluweelzachte textuur.

Bij Domaine d'Ardhuy staat respect voor het terroir en de druiven centraal. De wijnbouw is gericht op een zo natuurlijk mogelijke benadering, met minimale interventie in de wijngaard en kelder. Het team streeft ernaar om de pure expressie van het terroir te behouden in elke fles wijn.

De druiven worden met de hand geoogst op het optimale moment van rijpheid. De witte wijnen worden zachtjes geperst en vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks of houten vaten. De rode wijnen ondergaan een traditionele fermentatie met lange maceratie om de kleur en tannines te ontwikkelen. Na fermentatie rijpen de wijnen op eikenhouten vaten, afkomstig van de beste Franse bossen.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst