Salentein

Salentein

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein is een wijnmakerij gelegen in de Uco-vallei van Mendoza, Argentinië. Het werd in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon, die zich aangetrokken voelde tot het potentieel van de regio voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. Salentein staat bekend om zijn focus op duurzaamheid, met een toewijding aan het beschermen van het milieu en het ondersteunen van de lokale gemeenschap.

Het wijnhuis heeft verschillende wijngaarden, waaronder het landgoed La Pampa, dat ruim 5.000 hectare beslaat en op een hoogte van 1.700 meter boven de zeespiegel ligt. De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Salentein produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder de kenmerkende Malbec, evenals Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Chardonnay. Het wijnhuis produceert ook mousserende wijn.

De wijnbereidingsfilosofie van Salentein is gericht op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de Uco-vallei weerspiegelen. De wijnmakerij gebruikt een combinatie van traditionele en moderne wijnbereidingstechnieken om dit doel te bereiken, waaronder handmatig oogsten, selectieve druivensortering en rijping op eikenhouten vaten.

Naast de focus op het maken van wijn, staat Salentein ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid. De wijnmakerij maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, implementeert waterbesparende praktijken en heeft programma's om lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst