Billecart - Salmon

Billecart - Salmon

Champagne Billecart - Salmon

Billecart-Salmon is een Frans champagnehuis opgericht in 1818 door Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon in Mareuil-sur-Ay, een dorp in de Champagnestreek in Frankrijk. Tegenwoordig is het huis nog steeds eigendom van en wordt het beheerd door de familie Billecart en staat het bekend om zijn hoogwaardige en verfijnde champagnes.

Billecart-Salmon produceert een reeks champagnes, waaronder brut-, rosé- en vintage-variëteiten. Hun kenmerkende cuvée is de Brut Réserve, een mix van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, die minstens drie jaar in de kelders rijpt voordat ze worden vrijgegeven. Het huis produceert ook een hoog aangeschreven rosé-champagne, gemaakt van een blend van Chardonnay-, Pinot Noir- en Pinot Meunier-druiven en minimaal drie jaar gerijpt.

Billecart-Salmon staat bekend om hun toewijding aan traditionele technieken voor het maken van champagne, waaronder een lang rijpingsproces en minimale dosering (de toevoeging van suiker aan de wijn vóór het bottelen). Deze toewijding aan kwaliteit heeft het huis in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen opgeleverd en heeft van Billecart-Salmon een van de meest gerespecteerde champagneproducenten in Frankrijk gemaakt.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst