Franken wijnen

Franken wijnen

Duitse Franken wijnen

Franken is een wijngebied in het noorden van Beieren, Duitsland, gelegen langs de rivier de Main. De regio staat bekend om zijn steile wijngaarden, die zijn aangeplant op hellingen tot wel 45 graden. Franken is een van de kleinste wijnregio's van Duitsland, maar staat hoog aangeschreven vanwege zijn hoogwaardige terroir wijnen.

De meest bekende druivensoort die in Franken wordt verbouwd, is Silvaner, die bekend staat om zijn mineraal karakter en frisse zuren. Franken Silvaner-wijnen zijn typisch medium-bodied, met smaken van groene appel, citrus en een subtiele kruidigheid. De regio produceert ook een reeks andere druivensoorten, waaronder Müller-Thurgau, Bacchus en Riesling.

Franken-wijnen worden vaak geëtiketteerd op basis van hun zoetheidsniveau, met als meest voorkomende niveaus Trocken, Halbtrocken en Lieblich. Franken Trocken-wijnen zijn typisch knapperig en verfrissend, met een zuivere afdronk. Franken Halbtrocken-wijnen hebben een iets zoeter profiel, met aroma's van rijp fruit en een vleugje restsuiker. Franken Lieblich-wijnen zijn de zoetste stijl, met een rijk, honingachtig karakter.

De Bocksbeutel fles is het handelsmerk van wijn uit Franken. Al meer dan 1200 jaar wordt die met name langs de Main geproduceerd.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst