Australië

Australische veganistische wijnen

Australië staat bekend om het produceren van een breed scala aan veganistische wijnen, waarbij veel wijnmakers duurzame en ethische praktijken toepassen in hun wijngaarden en wijnmakerijen. Veganistische wijnen uit Australië worden gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten of bijproducten in het wijnbereidingsproces.

Veel Australische wijnhuizen produceren veganistische wijnen met behulp van biologische of biodynamische landbouwmethoden, die vrij zijn van synthetische pesticiden en kunstmest. Sommige wijnmakers gebruiken alternatieve klaringsmiddelen zoals bentoniet klei of geactiveerde houtskool om bezinksel uit de wijn te verwijderen, in plaats van dierlijke producten zoals eiwit of visblaas.

Voorbeelden van Australische veganistische wijnen zijn die gemaakt van Shiraz-, Cabernet Sauvignon-, Chardonnay- en Sauvignon Blanc-druiven. Veel van deze wijnen zijn ook bestempeld als biologisch, natuurlijk of duurzaam, wat aangeeft dat de wijnmaker zich inzet voor ethische en milieuvriendelijke praktijken.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst