Gerard Seguin

Gerard Seguin

Domaine Gerard Seguin

Gérard Seguin is een wijnmaker gevestigd in het Gevrey-Chambertin gebied van de Bourgondische wijnstreek in Frankrijk. Zijn familie maakt al generaties lang wijn en in de jaren tachtig erfde hij de wijngaarden van zijn familie.

De wijnbereidingsfilosofie van Gérard Seguin is gebaseerd op de overtuiging dat geweldige wijn wordt gemaakt in de wijngaard en dat het de taak van de wijnmaker is om de druiven door het wijnbereidingsproces te leiden met minimale tussenkomst. Hij beoefent duurzame wijnbouw en gebruikt biologische en biodynamische technieken om voor zijn wijngaarden te zorgen, die zich bevinden in enkele van de meest prestigieuze appellaties in de Bourgogne.

Gérard Seguin produceert een reeks rode wijnen gemaakt van Pinot Noir druiven, waaronder wijnen op dorpsniveau, Premier Cru wijnen en Grand Cru wijnen. Zijn wijnen staan bekend om hun elegantie, finesse en complexiteit en hebben hem een reputatie opgeleverd als een van de beste wijnmakers in de Bourgogne.

De wijnen van Gérard Seguin zijn zeer gewild en kunnen buiten Frankrijk moeilijk te vinden zijn. Zijn wijnmakerij bevindt zich in het dorp Gevrey-Chambertin en hij heeft ook wijngaarden in de nabijgelegen dorpen Chambolle-Musigny en Morey-St-Denis.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst