Rudolf May

Rudolf May

Weingut Rudolf May

Weingut Rudolf May is een jong bedrijf gevestigd in het Frankische wijnstadje Retzstadt. In 1999 hebben ze een nieuwe wijnmakerij gebouwd in de Eberstal, omgeven door wijngaarden, fruitbomen en ongerepte natuur. Momenteel cultiveren ze 12,8 hectare wijngaarden. De wijngaarden liggen voornamelijk in de Retzstadter Langenberg (schelpenkalkbodem), maar ook in Stetten, Retzbach en Thüngersheim. De belangrijkste druivensoort is de Frankische klassieker Silvaner, gevolgd door Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir, Müller-Thurgau en Riesling.

Het doel van hun werk is om traditionele Frankische wijnen te produceren met een vleugje jeugdige dynamiek en in harmonie met de natuur. Hier combineren ze de ervaring van vele generaties van een wijnmakers familie met de nieuwste kennis van de hedendaagse wijnbouw. Het terroir van de schelpkalksteen, het type jaargang en de verschillen in karakter van de locaties moeten duidelijk herkenbaar zijn en tot op de fles bewaard blijven.

Van de beroemde Duitse wijngids Eichelmann ontving Weingut Rudolf May de onderscheiding: Beste witte wijncollectie van het jaar 2022.

Bron: Deutsches Weininstitut

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst