Zuid Afrikaanse Cabernet

Zuid Afrikaanse Cabernet

Zuid Afrikaanse Cabernet Sauvignon

Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon is een type rode wijn gemaakt van de druivensoort Cabernet Sauvignon die in Zuid-Afrika wordt verbouwd. De druivensoort werd voor het eerst geïntroduceerd in Zuid-Afrika in de 18e eeuw, maar pas in het midden van de 20e eeuw begon het aanzienlijk aan populariteit te winnen.

Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon-wijnen staan bekend om hun gedurfde, volle smaken met tonen van zwarte bessen, bramen en cassis. Ze hebben doorgaans een hoog tanninegehalte en een lange afdronk. Zuid-Afrikaanse wijnmakers gebruiken vaak houtrijping om complexiteit en smaken van vanille, toast en kruiden aan de wijn toe te voegen.

De regio Stellenbosch, gelegen in de buurt van Kaapstad, staat vooral bekend om het produceren van hoogwaardige Cabernet Sauvignon-wijnen in Zuid-Afrika. Andere regio's, waaronder Paarl en Robertson, produceren ook uitstekende Cabernet Sauvignon-wijnen.

Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon wordt vaak vergeleken met wijnen uit Bordeaux in Frankrijk, waar ook Cabernet Sauvignon een populaire druivensoort is. Zuid-Afrikaanse Cabernet Sauvignon-wijnen zijn echter vaak goedkoper dan hun Bordeaux-tegenhangers, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar waarde.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst