Saint-Marc

Saint-Marc

Domaine Saint-Marc

Domaine Saint-Marc is een wijnmakerij in familiebezit in het hart van de wijnstreek Chablis in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed is al vijf generaties in handen van dezelfde familie en wordt nu beheerd door de broers Arnaud en Xavier, de achter-achterkleinzonen van de oprichter.

De wijngaarden van Domaine Saint-Marc beslaan een oppervlakte van ongeveer 14 hectare en zijn aangeplant met Chardonnay druiven voor de productie van witte wijnen. De wijngaarden zijn gelegen op de steile hellingen van de beroemde Kimmeridgische kalksteen- en kleigronden die typerend zijn voor de Chablis-regio, wat de wijnen een kenmerkende mineraliteit geeft.

Domaine Saint-Marc produceert een scala aan Chablis-wijnen, waaronder Petit Chablis, Chablis en Chablis Premier Cru. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van de Chablis-regio. De wijnen staan bekend om hun frisheid, zuiverheid en mineraliteit, met smaken van citrus, groene appel en witte bloemen.

Domaine Saint-Marc heeft de afgelopen jaren erkenning gekregen voor zijn inzet voor duurzame en biologische wijnbouwpraktijken. Het landgoed is biologisch gecertificeerd door Ecocert en gebruikt alleen natuurlijke behandelingen in de wijngaard. De wijnmakerij werkt ook met hernieuwbare energie, met zonnepanelen die elektriciteit leveren om de wijnmakerij en wijngaarden van stroom te voorzien.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst