Joh. Jos. Prüm

Joh. Jos. Prüm

Weingut Joh. Jos. Prüm

Weingut Joh. Jos. Prüm is een Duits wijnlandgoed gelegen in de wijnstreek Moezel. Het werd in 1911 opgericht door Johann Josef Prüm en is al generaties lang eigendom van en wordt beheerd door de familie Prüm. Het landgoed staat bekend om zijn Riesling-wijnen, die worden beschouwd als een van de beste in Duitsland en de wereld.

De wijngaarden van Joh. Jos. Prüm ligt op steile hellingen langs de rivier de Moezel, waar de bodem overwegend uit leisteen bestaat. Het landgoed bezit 33 hectare wijngaarden, waaronder enkele van de beroemdste locaties in de Moezelregio, zoals Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich en Zeltinger Sonnenuhr.

De filosofie van het wijnmaken bij Joh. Jos. Prüm richt zich op het produceren van wijnen die een ware uitdrukking zijn van hun terroir. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt. De wijnen worden gefermenteerd met natuurlijke gisten en gerijpt in grote eiken vaten, met minimale tussenkomst van de wijnmaker.

Joh. Jos. Prüm produceert een scala aan Riesling-wijnen, van droog tot zoet, waaronder Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen staan bekend om hun levendige zuurgraad, mineraliteit en complexiteit en kunnen tientallen jaren rijpen.

Het landgoed heeft in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de titel "Winemaker of the Year" door Gault Millau in 1996, en hun wijnen werden meerdere keren vermeld in de "Top 100 Wines of the Year" door het tijdschrift Wine & Spirits.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst