Engelse Sparkling Wijn

Engelse Sparkling Wijn

Engelse Sparkling Wijnen

Engelse mousserende wijn is een soort mousserende wijn die wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, voornamelijk in de wijngebieden van Zuid-Engeland, waaronder Sussex, Kent en Hampshire.

De druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van Engelse mousserende wijn zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, en sommige producenten gebruiken ook een reeks andere druivensoorten, zoals Seyval Blanc en Bacchus.

Het productieproces voor Engelse mousserende wijn volgt typisch de traditionele methode van secundaire gisting op fles, vergelijkbaar met Champagne. De wijn wordt gemaakt door eerst een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van gist en suiker om een tweede gisting te ondergaan. Dit proces creëert koolstofdioxide en geeft de wijn zijn bubbels.

Na de gisting rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode, meestal enkele maanden of zelfs jaren, op zijn droesem om zijn smaken en aroma's te ontwikkelen. De wijn kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van droog tot zoet, en kan wit of rosé van kleur zijn.

Engelse mousserende wijn wordt vaak vergeleken met Champagne in termen van kwaliteit, waarbij sommige experts zelfs suggereren dat bepaalde Engelse mousserende wijnen kunnen wedijveren met de beste champagnes. Het wordt vaak gegeten als aperitief en past goed bij een scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en kaas.

Enkele van de bekende producenten van Engelse mousserende wijn zijn Nyetimber en Ridgeview.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst