Falset Marça

Falset Marça

Cooperative Falset Marça

Cooperativa Falset-Marçà is een coöperatieve wijnmakerij in de regio Priorat in Catalonië, Spanje. Het werd in 1917 opgericht door een groep lokale druiventelers die zich verenigden om wijn te produceren. Vandaag telt de coöperatie meer dan 400 leden die samen zo'n 2.500 hectare wijngaarden bewerken.

De wijngaarden van Cooperativa Falset-Marçà liggen op steile hellingen met leisteen- en rotsbodems. Het klimaat in de regio is mediterraan, met hete, droge zomers en milde winters, wat ideale omstandigheden schept voor de teelt van druivensoorten zoals Garnacha, Cariñena en Syrah.

Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen. Hun vlaggenschipwijn is de Vi de Guarda, een rode wijn gemaakt van een blend van Garnacha en Cariñena druiven. Deze wijn rijpt 12-18 maanden in eikenhouten vaten, wat hem een ​​complex en verfijnd smaakprofiel geeft met tonen van donker fruit, kruiden en hout.

Naast hun Vi de Guarda produceert Cooperativa Falset-Marçà ook een reeks andere wijnen, waaronder hun jonge en fruitige rode wijn, de Clos de les Soleres, en hun witte wijn, de Montsant Blanc. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en zijn gemaakt om het unieke terroir van de Priorat-regio te laten zien.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst