Alejandro Fernandez

Alejandro Fernandez

Alejandro Fernández

Alejandro Fernandez is een gerenommeerde wijnmaker en oprichter van de Pesquera Group, een verzameling wijnmakerijen in de regio Ribera del Duero in Spanje. Fernandez, geboren in 1932 in het kleine stadje Pesquera de Duero, groeide op in een familie van boeren en begon op jonge leeftijd in de wijngaarden te werken. Na verloop van tijd ontwikkelde hij een diepe passie voor wijnmaken en begon hij zijn eigen wijnen te creëren.

Begin jaren zeventig richtte Fernandez Bodegas Alejandro Fernandez op, zijn eerste wijnmakerij in Ribera del Duero. Hij verwierf al snel een reputatie voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit en richtte vervolgens nog een aantal wijnmakerijen op in de regio, waaronder Condado de Haza, El Vinculo en Dehesa la Granja.

Fernandez staat bekend om zijn toewijding aan traditionele wijnbereidingstechnieken en om het gebruik van alleen druiven van de hoogste kwaliteit. Hij is ook een pionier van de Tempranillo-druif, die veel wordt gebruikt bij de productie van zijn wijnen.

De Pesquera Group produceert een scala aan wijnen, waaronder de iconische Tinto Pesquera, die is gemaakt van 100% Tempranillo-druiven en tot twee jaar in eikenhouten vaten heeft gerijpt. De wijn staat bekend om zijn diepe, rijke smaken en aroma's van donker fruit, kruiden en eikenhout.

Vandaag de dag blijft de Pesquera Group een van de meest gerespecteerde en bekende wijnmakende organisaties in Spanje, en Fernandez' nalatenschap als pionier van Ribera del Duero-wijnen blijft wijnmakers over de hele wereld inspireren.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst