Bourgogne

Bourgogne

Franse Bourgogne wijnen

Franse Bourgogne wijn is een wijn die wordt geproduceerd in de regio Bourgondië in Frankrijk, in het oosten van Frankrijk. Het is een van de beroemdste wijnregio's ter wereld en staat bekend om het produceren van enkele van de beste wijnen in Frankrijk, met name rode en witte wijnen gemaakt van Pinot Noir- en Chardonnay-druiven.

Bourgondië is een uniek wijngebied omdat het is verdeeld in verschillende subregio's, elk met zijn eigen appellatie en terroir. Enkele van de beroemdste subregio's zijn de Côte de Nuits, die bekend staat om het produceren van enkele van de beste rode wijnen in de Bourgogne, en de Côte de Beaune, die bekend staat om het produceren van enkele van de beste witte wijnen in de regio.

Bourgondische wijnen staan bekend om hun elegantie, complexiteit en balans. Rode Bourgondische wijn, gemaakt van Pinot Noir-druiven, staat bekend om zijn aroma's van rood en zwart fruit, zoals kersen en bramen, evenals hints van aarde en kruiden. Witte Bourgondische wijn, gemaakt van Chardonnay-druiven, staat bekend om zijn aroma's van citrus, appel en peer, evenals tonen van eikenhout en vanille door rijping op vat.

Het terroir van de Bourgogne is een kritische factor in de kwaliteit en stijl van de geproduceerde wijn. De unieke geologie en bodemsoorten van de regio, gecombineerd met het koele klimaat, helpen om wijnen te creëren die onderscheidend en expressief zijn. De wijnen van Bourgondië worden ook gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken, waaronder fermentatie in kleine hoeveelheden en rijping in eikenhouten vaten.

Over het algemeen zijn Bourgondische wijnen zeer gewild bij wijnliefhebbers over de hele wereld, en ze worden beschouwd als enkele van de beste wijnen die Frankrijk te bieden heeft.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 179

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 179

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst