Bourgogne wijnen

Bourgogne wijnen

Franse Bourgogne wijnen

Bourgogne kent een rijke geschiedenis. Sinds het begin van onze jaartelling worden hier al wijnen gemaakt die wereldberoemd zijn. De wijnstreek is naast de vele classificaties, regels en uitzonderingen enorm versnipperd. Het bestaat uit heel veel kleine stukjes wijngaard en dat is een overblijfsel van de Franse revolutie. Voor die tijd waren de meeste wijngaarden in handen van de kerk, maar Napoleon heeft de wijngaarden opgesplitst en geveild. Zo kan een wijngaard van 50 hectare maar liefst 80 eigenaren hebben. Elke vierkante meter kan anders zijn. Daarom is het samenspel van de bodem, het klimaat, de ligging van de wijngaard en de kunde van de wijnboer ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van de wijn.

De wijngaarden in Bourgogne bevinden zich op gunstig gelegen hellingen, waar de druiven optimaal profiteren van de zon. De regio staat bekend om de kwaliteitswijnen van twee druiven: Pinot Noir voor rode wijnen en Chardonnay voor witte wijnen. Bourgogne kent vijf wijnregio’s: het noordelijke Chablis, Côte d’Or in het hart van Bourgogne waar de mooiste wijnen worden gemaakt en dat is opgesplitst in Côte de Nuits en Côte de Beaune. Dan het heuvelachtige Côte Chalonnaise, het rustieke Mâconnais en Beaujolais, de grootste van de vijf wijndistricten. Van appellations zijn er maar liefst honderden. Dit kan zo breed zijn als de streek tot zo specifiek als de wijngaard.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Bourgogne wijnen, zoals onder meer wijnen van Domaine Bernard Defaix, Domaine Christophe et Fils, Domaine Du Mont Epin, Domaine Thillardon, Fanny Sabre, Gerard Seguin, Harmand - Geoffroy, Merlin, Domaine des 3 Dames, Vacheron, Olivier Merlin, Jean Goulley, Sylvain Lochet, Dominque Cornin en Domaine de la Croix Senaillet.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 89

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 89

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst