Brandini

Brandini

Agricola Brandini

Brandini is een Italiaanse wijnproducent gevestigd in de regio Piemonte. Het wijnhuis werd in 1946 opgericht door de broers Luigi en Carlo Brandini en wordt nu gerund door Luigi's zoon, Franco. Brandini produceert een scala aan wijnen, waaronder Barolo, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Nebbiolo Langhe.

De wijnmakerij bezit 27 hectare wijngaarden in de regio's Barolo en Barbera d'Alba. De wijngaarden liggen op steile hellingen en zijn beplant met traditionele druivensoorten, waaronder Nebbiolo, Barbera en Dolcetto.

De wijnbereidingsfilosofie van Brandini is gericht op het tot uitdrukking brengen van het unieke terroir van de Piemonte-regio door middel van traditionele wijnbereidingstechnieken. De wijnmakerij gebruikt alleen natuurlijke gisten en minimale tussenkomst tijdens fermentatie en rijping, waardoor de wijnen hun eigen karakter en persoonlijkheid kunnen ontwikkelen.

Brandini's Barolo is bijzonder bekend en wordt gemaakt van Nebbiolo-druiven die worden geteeld in de Serralunga d'Alba-wijngaard. De wijn rijpt 24-30 maanden in eikenhouten vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden flesrijping. De resulterende wijn is vol met intense smaken van kersen, tabak en leer, samen met stevige tannines en een lange afdronk.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst