Château Vessière

Château Vessière

Château Vessière

Château Vessière is een wijnmakerij in de appellatie Costières de Nîmes in de Rhône-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van rode, witte en roséwijnen die uitdrukking geven aan het terroir en gemaakt zijn met duurzame wijnbouwpraktijken.

De wijngaarden van Château Vessière liggen op een plateau met zand- en rotsbodems, die zeer geschikt zijn voor de teelt van de traditionele Rhône-druivensoorten zoals Syrah, Grenache en Mourvèdre. De wijnmakerij produceert verschillende cuvées, waaronder een rode blend genaamd "La Galine" en een witte blend genaamd "Les Deux Rives".

Château Vessière zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken en heeft een aantal maatregelen geïmplementeerd om de impact op het milieu te minimaliseren. Deze omvatten het gebruik van natuurlijke meststoffen, compostering en het planten van bodembedekkers om de biodiversiteit in de wijngaarden te bevorderen. De wijnmakerij maakt ook gebruik van door zwaartekracht gevoede wijnbereidingstechnieken om de behoefte aan pompen en andere energie-intensieve apparatuur te verminderen.

Over het algemeen staat Château Vessière bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die uitdrukking geven aan het unieke terroir van de regio Costières de Nîmes.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst