Pieropan

Pieropan

Azienda Agricola Pieropan

Pieropan is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, met name in de stad Soave, bekend om het produceren van hoogwaardige witte wijnen. Het landgoed werd gesticht in de jaren 1880 en is al meer dan vier generaties in familiebezit.

Het wijnhuis is vooral bekend om zijn Soave-wijnen, gemaakt van de inheemse Garganega-druivensoort. Het landgoed produceert verschillende soorten Soave, van het instapmodel Pieropan Soave Classico tot de single-wijngaard Pieropan Calvarino en Pieropan La Rocca. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun levendige zuurgraad, mineraliteit en complexe aroma's en smaken van citrus, steenvruchten en witte bloemen.

Naast Soave produceert Pieropan ook rode wijnen gemaakt van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven, onder de benamingen Valpolicella en Amarone della Valpolicella. De Pieropan Valpolicella Superiore Ripasso is een opmerkelijk voorbeeld, met een rijk en vol gehemelte, in evenwicht gehouden door een heldere zuurgraad en tonen van rijp rood fruit, kruiden en tabak.

Over het algemeen is Pieropan een gerespecteerde producent in de regio Veneto en staat bekend om zijn toewijding aan het maken van kwaliteitswijnen en duurzame wijngaardpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst