Israel

Israelische veganistische wijnen

Israël is de thuisbasis van een groeiend aantal wijnmakerijen die veganistische wijnen produceren, die worden gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten of bijproducten in het wijnbereidingsproces. Israëlische wijnmakers gebruiken alternatieve klaringsmiddelen zoals bentoniet klei, silicagel of geactiveerde houtskool om onzuiverheden uit de wijn te verwijderen, in plaats van dierlijke producten zoals eiwit of visblaas.

Veel Israëlische wijnmakerijen gebruiken ook duurzame en milieuvriendelijke landbouwpraktijken, zoals biologische of biodynamische landbouw, die de gezondheid van de bodem kunnen verbeteren en de behoefte aan synthetische pesticiden en kunstmest kunnen verminderen.

Voorbeelden van Israëlische veganistische wijnen zijn die gemaakt van Cabernet Sauvignon-, Merlot- en Shiraz-druiven, evenals enkele unieke variëteiten zoals Carignan en Petite Sirah. Veel van deze wijnen worden ook als koosjer bestempeld, wat aangeeft dat ze zijn geproduceerd in overeenstemming met de Joodse spijswetten.

Filter
Aflopend sorteren

22 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

22 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst