Barmès-Buecher

Barmès-Buecher

Domaine Barmes Buecher

Domaine Barmes Buecher is een wijnmakerij in familiebezit in het dorp Wettolsheim in de wijnstreek Elzas in Frankrijk. Het wijnhuis werd in 1985 opgericht door Geneviève Barmes en François Buecher en wordt nu gerund door hun zoon, Maxime Barmes, die het in 2011 overnam.

Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische landbouw en is sinds 2002 gecertificeerd door Demeter. Ze geloven in een holistische benadering van wijnmaken die rekening houdt met de maan- en kosmische ritmes van de natuur. Ze gebruiken alleen natuurlijke bereidingen en vermijden chemische ingrepen in de wijngaarden.

Domaine Barmes Buecher produceert een scala aan wijnen, waaronder witte wijnen gemaakt van Riesling-, Pinot Gris-, Gewürztraminer- en Muscat-druiven, evenals rode wijnen gemaakt van Pinot Noir en andere variëteiten. Hun wijnen staan bekend om hun zuiverheid, mineraliteit en elegantie, en ze worden vaak gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen.

De wijnmakerij produceert verschillende cuvées, waaronder de Hengst Grand Cru Riesling, die wordt beschouwd als een van de beste Rieslings in de regio, en de Rosenberg Grand Cru Pinot Gris, een rijke en complexe wijn met tonen van honing, abrikoos en kruiden.

Over het algemeen is Domaine Barmes Buecher een zeer gerespecteerde wijnmakerij die zich inzet voor het produceren van hoogwaardige, biodynamische wijnen die het terroir van de Elzas weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst