François Lumpp

François Lumpp

François Lumpp

Domaine François Lumpp is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Givry, een prachtige wijnregio in de Bourgogne, Frankrijk. Het domaine is vernoemd naar de familie Lumpp, die al generaties lang betrokken is bij wijnbouw en wijnproductie. François Lumpp, de huidige eigenaar en wijnmaker, heeft het domaine naar grote hoogten getild met zijn toewijding aan kwaliteit en respect voor het terroir.

De wijnen van Domaine François Lumpp worden geprezen om hun uitmuntendheid, precisie en expressie van het unieke terroir van Givry. Het domaine bestrijkt zowel rode als witte wijnen, voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir en Chardonnay druiven, die beide floreren in de Bourgondische gronden. François Lumpp heeft een diep begrip van zijn wijngaarden en streeft ernaar om hun karakteristieken nauwkeurig vast te leggen in elke fles.

De rode wijnen van Domaine François Lumpp tonen vaak de elegantie en verfijning van Givry. De Pinot Noir-druiven worden met zorg behandeld en de resulterende wijnen vertonen vaak rood fruit, bloemige aroma's en een evenwichtige structuur. De witte wijnen, vooral de Chardonnays, onderscheiden zich door hun frisheid, levendige zuren en intrigerende minerale tonen die het terroir van Givry weerspiegelen.

Met aandacht voor detail in zowel de wijngaard als de wijnkelder, en een diep respect voor de tradities van de Bourgondische wijnbouw, blijft Domaine François Lumpp wijnen van uitstekende kwaliteit creëren die de rijke geschiedenis en het potentieel van Givry belichamen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst