Emanuele Gambino

Emanuele Gambino

Emanuele Gambino

Emanuele Gambino is een wijnmaker gevestigd in de regio Piemonte in Italië. Hij produceert wijn onder zijn eigen naam en staat bekend om zijn gebruik van traditionele wijnbereidingsmethoden en zijn toewijding aan biologische landbouw.

De wijngaarden van Gambino bevinden zich in de heuvels van Barolo, waar hij voornamelijk Nebbiolo-druiven verbouwt, maar ook wat Barbera en Dolcetto. Hij volgt biologische landbouwpraktijken, wat betekent dat hij het gebruik van pesticiden en herbiciden vermijdt en in plaats daarvan vertrouwt op natuurlijke methoden voor ongediertebestrijding en bodembeheer.

In de wijnmakerij gebruikt Gambino traditionele technieken zoals natuurlijke gistfermentatie, lange maceratieperiodes en veroudering in grote eikenhouten vaten. Zijn wijnen staan bekend om hun elegante en complexe smaken, waarbij de nadruk ligt op het laten zien van de unieke kenmerken van de Nebbiolo-druif.

Over het algemeen is Emanuele Gambino een wijnmaker die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige, biologische wijnen met behulp van traditionele methoden die geworteld zijn in de geschiedenis van de regio Piemonte.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst