Le Vigne di Sammarco

Le Vigne di Sammarco

Le Vigne di Sammarco

Familie Rizzello is de eigenaar van de wijnmakerij Le Vigne di Sammarco, gelegen in de regio Puglia in Zuid-Italië. De familie houdt zich al meer dan 50 jaar bezig met het maken van wijn, met de nadruk op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Le Vigne di Sammarco ligt in de heuvels van de DOC-regio Castel del Monte, die bekend staat om zijn kalkrijke bodem en koele temperaturen. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder onder andere Nero di Troia, Primitivo en Chardonnay. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze fermentatie ondergaan in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur.

De familie Rizzello zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, waarbij natuurlijke meststoffen worden gebruikt en waar mogelijk het gebruik van chemische pesticiden en herbiciden wordt vermeden. Ze oefenen ook groen oogsten uit om ervoor te zorgen dat de wijnstokken druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit produceren.

Over het algemeen staat Le Vigne di Sammarco bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, waarbij wijnen worden geproduceerd die zowel heerlijk als milieuvriendelijk zijn.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst