Domaine Brusset

Domaine Brusset

Domaine Brusset

Domaine Brusset is een gerenommeerd wijnhuis in de Rhône-vallei in Frankrijk. Het familiebedrijf, geleid door Eric en Yves Brusset, staat bekend om hun passie voor Grenache en hun expertise in het maken van terroir-gedreven wijnen. De familie Brusset is al generaties lang actief in de wijnbouw. In 1960 richtte Yves Brusset sr. Domaine Brusset op en begon hij met het produceren van wijnen in Cairanne, een klein dorpje in de Rhône-vallei.

Domaine Brusset bezit wijngaarden in Cairanne, Rasteau en Ventoux. De wijngaarden zijn beplant met diverse druivenrassen, met Grenache als de dominante druif. De kalkhoudende bodems en het warme klimaat in de Rhône-vallei zorgen voor druiven met een intense smaak en aroma.

Domaine Brusset produceert een breed scala aan wijnen, van krachtige rode wijnen tot frisse witte wijnen. De rode wijnen van Domaine Brusset zijn geliefd om hun complexe aroma's, rijke smaken en lange afdronk. De witte wijnen zijn elegant en fris, met tonen van citrusfruit en witte bloemen.

Domaine Brusset is toegewijd aan het maken van wijnen die de unieke kenmerken van hun terroir weerspiegelen. Eric en Yves Brusset werken met minimale interventie in de wijngaard en de kelder om de natuurlijke expressie van de druiven te behouden.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst