Chileense Chardonnay

Chileense Chardonnay

Chileense Chardonnay

Chileense Chardonnay is een witte wijn die de afgelopen decennia aan populariteit heeft gewonnen. Chileense wijnhuizen produceren sinds de 19e eeuw Chardonnay, maar pas in de jaren tachtig en negentig begon de kwaliteit van de Chileense Chardonnay aanzienlijk te verbeteren.

Chileense Chardonnay staat bekend om zijn frisse zuurgraad en verse fruitsmaken, met tonen van appel, peer en citrus. De wijn wordt vaak gerijpt in eikenhouten vaten, die smaken van vanille, kruiden en geroosterd eikenhout kunnen toevoegen. Chileense Chardonnay heeft ook de reputatie een wijn van grote waarde te zijn, die hoge kwaliteit biedt tegen een lagere prijs dan vergelijkbare wijnen uit andere regio's.

Chileense Chardonnay wordt voornamelijk verbouwd in de Valleien van Casablanca en Limarí, die bekend staan om hun koele klimaat en kustinvloeden. De koelere temperaturen in de regio en de kustbries helpen om de zuurgraad in de druiven te behouden en de smaken van vers fruit te ontwikkelen die kenmerkend zijn voor Chileense Chardonnay.

Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst