Condado de Haza

Condado de Haza

Condado de Haza

Condado de Haza is een wijnmakerij in de regio Ribera del Duero in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis is in 1987 opgericht door Alejandro Fernández, die ook eigenaar is van het gerenommeerde wijnhuis Pesquera.

Het wijnhuis bezit meer dan 200 hectare wijngaarden, die zijn aangeplant met Tempranillo-druiven. De wijngaarden liggen op een hoogte van 800-900 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Condado de Haza produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Condado de Haza Crianza. Deze wijn is gemaakt van Tempranillo druiven en heeft 15 maanden gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van zwart fruit en vanille, evenals zijn volle en goed gestructureerde smaak.

Naast hun Crianza-wijn produceert Condado de Haza ook een reeks andere wijnen, waaronder de Alenza Gran Reserva, een rode wijn gemaakt van Tempranillo-druiven die 24-30 maanden in Franse eikenhouten vaten rijpt, en de Malleolus de Sanchomartin, een single-vineyard wijn gemaakt van Tempranillo-druiven die 18-22 maanden rijpt in Franse eikenhouten vaten. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Condado de Haza staat bekend om hun toewijding aan duurzame wijnbereidingspraktijken en ze zijn erkend met talloze prijzen en onderscheidingen voor hun wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst