Leclerc Briant

Leclerc Briant

Champagne Leclerc Briant

Opgericht in het dorp Cumières in 1872 door Lucien Leclerc, verhuisde het bedrijf in 1955 naar het pand dat het vandaag de dag nog steeds inneemt in Chemin de la Chaude Ruelle in Epernay. Het was ook in deze tijd, dankzij de dynamiek van Bertrand Leclerc, de achterkleinzoon van de oprichter, en van zijn vrouw Jacqueline Briant, dat het landgoed gebaseerde bedrijf zijn status veranderde in die van een Maison de Negoce of handelshuis.

In 2012 werd, na het overlijden van Pascal Leclerc, het huis Leclerc Briant gered van de vergetelheid toen het werd overgenomen door Mark Nunelly en Denise Dupré. Dit Amerikaanse koppel houdt van de Franse ‘art de vivre’. Het stel was op slag verliefd op het non-conformistische karakter van Leclerc Briant. Ze worden vergezeld door Frédéric Zeimett, geboren in Champagne, die het huis sindsdien naar de hoogste maatstaven stuurt. Eerder deed Frédéric ervaring op bij Moët & Chandon en maakte kennis met biodynamie bij Michel Chapoutier in de Rhône.

Nieuwe Leclerc Briant-eigenaresse Denise Dupré ging meteen voortvarend te werk door 14 hectaren aan Premier Cru wijngaarden aan te kopen. Allen zijn biologisch gecertificeerd en worden biodynamisch gecultiveerd.

Alle Champagnes hebben ook het vegan keurmerk. Men specialiseert zich op de productie van ‘single vineyard’ Champagnes, altijd mét oogstjaar.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst