Philippe Nusswitz

Philippe Nusswitz

Philippe Nusswitz

Philippe Nusswitz komt, zoals zijn naam al verraadt, uit de Elzas. Hier werkt hij lange tijd als gepassioneerd sommelier, onder andere bij Auberge de l'Ill van de familie Haeberlin, een restaurant met drie Michelinsterren. In 1986 wordt hij uitgeroepen tot ‘beste sommelier van Frankrijk’.

Maar zijn passie voor wijn gaat verder dan het sommeliervak. Begin jaren ’00 bezoekt hij het plaatsje Durfort in de Cévennen. Het klimaat, de ligging aan de voet van de bergen en het pure, authentieke leven hebben hem te pakken: hij ziet zichzelf en zijn gezin hier wonen en wijn maken. Samen met zijn vrouw Pascale en zijn kinderen vestigt hij zich in 2002 in een oude 17e-eeuwse ‘mas’ in Durfort. Het stel wil mensen uitnodigen en meenemen in hun liefde voor het gebied en de wijnen, en besluit een deel van de kamers te verhuren aan bezoekers.

Philippe blijkt talent te hebben voor het wijnmaken. Hij stort zich hier met dezelfde passie en gedrevenheid op als in zijn functie als sommelier. Philippe houdt ervan zo puur en zuiver mogelijk te werken. Zijn wijnen zijn krachtig en elegant, stevig maar ook fris. Die frisheid heeft te maken met het klimaat: het kan in de zomer behoorlijk warm zijn overdag, maar door de omliggende bergen koelt het ’s nachts flink af, waardoor de frisheid in de wijnen behouden blijft.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst