Albert Grivault

Albert Grivault

Domaine Albert Grivault

Domaine Albert Grivault is een prestigieus wijndomein gelegen in de Bourgogne, Frankrijk. Het domein staat bekend om zijn uitzonderlijke productie van witte en rode wijnen, met een sterke nadruk op de beroemde appellations van Meursault en Puligny-Montrachet. Het domaine heeft een rijke geschiedenis en erfgoed dat teruggaat tot 1879, toen Albert Grivault, de oprichter, begon met het cultiveren van wijngaarden in de regio.

Het domein is bijzonder bekend om zijn focus op terroir en traditionele wijnbouwmethoden. Met een toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, cultiveert Domaine Albert Grivault enkele van de meest gewaardeerde wijngaarden in de Bourgogne, inclusief enkele Premier Cru en Grand Cru percelen. Dit stelt het domein in staat om wijnen van uitmuntende kwaliteit te produceren die de unieke eigenschappen van het terroir nauwkeurig weerspiegelen.

De witte wijnen van Domaine Albert Grivault, met name die uit Meursault, vertonen vaak rijke tonen van citrus, wit fruit en een elegante boterige textuur, typisch voor Chardonnay uit de regio. De rode wijnen hebben een verfijnde structuur en expressie, met rood fruit en aardse tonen die de karakteristieken van de Bourgondische Pinot Noir benadrukken.

Domaine Albert Grivault heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd onder wijnliefhebbers en experts vanwege zijn toewijding aan traditie, vakmanschap en terroir. De wijnen van dit domein behoren tot de parels van de Bourgogne en zijn zeer gewild vanwege hun elegantie, complexiteit en vermogen om te verouderen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst